• Malí pestovatelia

          • Jar je čas sadenia a siatia, a keďže naši šikovníci z II.C sa neboja žiadnej výzvy, s chuťou sa pustili i do tejto činnosti. V Prvouke sme sa učili o rastlinách a to nás priviedlo k premýšľaniu, čo vlastne rastlinky pre život potrebujú a v akých podmienkach sa im darí najlepšie. V učebnici sa píše, že je to voda, pôda, teplo a svetlo. Chceli sme si byť  istí, a tak  sme si to vyskúšali. Z plastovej fľaše a kelímka od jogurtu sme si vyrobili kochlíky a sadili a siali s veľkým zanietením.  Pažítka, bazalka, mäta, kôpor, špenát, žerucha, hrášok, fazuľka. Potom sme už len čakali a pozorovali. Po pár dňoch začali klíčiť semienka a pred očami nám rástla nová rastlinka. Každý deň sme mohli rastlinky pozorovať, merať, porovnávať, ovoniavať.  Naši malí pestovatelia mali zo sadenia skutočne radosť a dokázali, akí sú šikovní, ako vedia pracovať a  navzájom si pomáhať.

            Mgr. E. Jergová

          • Biologická olympiáda kategória E - krajské kolo

          • Dňa 18. 5. 2021 sa uskutočnilo krajské kolo biologickej olympiády kategória E - Rastliny agrocenóz (polí, lúk a pasienkov) - odbornosť botanika a zoológia. Krajské kolo olympiády z biológie sa uskutočnilo online formou. Obsahom olympiády v školskom roku 2020/2021 bol jeden test pre každú odbornosť. V prvej časti testu boli  vedomostné úlohy a v druhej časti poznávanie prírodnín z obrázkov (podľa odbornosti rastlín, živočíchov). Pre praktickú časť museli súťažiaci poslať vopred fotografie alebo skeny herbárových položiek 10 predpísaných rastlín (odbornosť  botanika), fotografie zbierky zdokumentovania 10 živočíchov (odbornosť zoológia) a sken správy z pozorovania a mapovania vybraných druhov rastlín a živočíchov.

            Žiakovi Lucasovi Poľakovi – VIII.A – sa podarilo obsadiť pekné 13. miesto a žiačke Viktórii Catheryn Dobrovolskej – VII.B - sa podarilo obsadiť 20. miesto.

             Obidvom zúčastneným žiakom patrí veľká pochvala a poďakovanie za ich snahu a úsilie.

            Mgr. Viera Podolinská

             

          • Micro:bity v akcii

          • Všetci sme sa už konečne tešili, že opäť nastúpime do školy, aby online výučba micro:bitov, ktoré sme získali z grantu ENTER pre školy 2020 – Digitálna generácia, sme mohli prevetrať v realite.

            Žiaci 8. a 9. ročníka pracovali na zadaní úlohy, ktorej cieľom bolo naprogramovať Krokomer.

            Micro:bity nielen naprogramovali, ale vyskúšali aj v realite.

            No posúďte sami, ako sa im to podarilo!

            Mgr. Genovéva Kardošová, Mgr. Miriam Liptáková

          • Pani Jar

          • Do 1.B triedy k "Šmolkom" zavítala Pani Jar. Bola milá, plná úsmevov, slnka, no hlavne voňavých kvetov. No veď sa pozrite🙂.

            J.Hudáčeková

          • Potešenie pre mamičku.

          • Aj deti v IX. oddelenia chceli potešiť svoju milovanú mamičku darčekom. Keďže svoju mamičku majú len jednu a nadovšetko ju ľúbia, usilovne pracovali, aby sa im podarilo vytvoriť niečo krásne a originálne.

            Mgr. Lucia Mátéová

          • Tvorivo na hodine Slohu

          • Nie na každej hodine Slohu sa musí len písať. Žiaci III.A si  v téme Opis pracovného postupu najprv navrhli a napísali  postup, ako vytvoriť pekný skladací obrázok, a potom si ho prakticky vyskúšali urobiť. Pod ich rukami tak vznikli pekné a zaujímavé obrázky. Pozrite sa....

            Tr. uč. Janka Polomská

          • Týždeň zdravého životného štýlu v ŠKD

          • Žiaci v školských kluboch detí v mesiaci apríl sa mohli konečne po dlhej dobe spoločne zahrať so svojimi spolužiakmi. Využili sme hry zamerané na podporu zdravého životného štýlu. Týmto sa nám podarilo žiakov opäť socializovať a zvýšiť u nich povedomie o tom, že zdravie je dôležité a musíme sa o neho starať, či už zvýšenou pohybovou aktivitou alebo pestrejším jedálničkom plného ovocia a zeleniny. A tak sme si zahrali rôzne pohybové hry, či už v triedach alebo na školskom dvore. Porozprávali sme sa aj o zdravšom stravovaní a vytvorili sme si z ovocia a zeleniny veselé tanieriky plné zvieratiek a postavičiek, čím sa sami žiaci motivovali a zjedli svoj vytvorený obrázok s chuťou a radosťou. Ako sa žiaci zabávali a aké zvieratká sa podarilo vytvoriť našim šikovným žiakom aranžérom? Zbystrite pozornosť a popozerajte si fotky. 

            kolektív ŠKD

          • IT FITNESS TEST 2021

          • Myslíš, že zvládaš IT a digitálne technológie? Dokáž to a zapoj sa do IT Fitness Testu, najväčšieho testovania digitálnych zručností na Slovensku.

            Po úspešnom absolvovaní testu naviac postupuješ do zlosovania o hlavnú cenu, novučičkú hernú konzolu Sony PlayStation 5.

            Všetky informácie na adrese: https://itfitness.sk/sk/ alebo klik: ITFITNESS

          • Aké dlhé má pančuchy Pipi Dlhá Pančucha?

          • Koncom kalendárneho roka, sa žiaci našej školy zapojili do výtvarnej súťaže, kde mali zobraziť dlhé pančuchy známej literárnej postavy. Téma zaujala našich žiakov - malých umelcov. Do Gemerskej knižnice bolo odoslaných množstvo prác a bolo naozaj, z čoho vyberať. Najviac zaujala usmievavá postavička Hanky Almášiovej z I. A triedy, ktorá získala 1. miesto. Hneď po Hanke, sa umiestnila Sára Vidová z II. A triedy, ktorá získala krásne 2. miesto. Blahoželáme, dievčatá! Ste skvelé 😉. Prajeme Vám aj naďalej vo Vašej tvorbe veľa inšpiratívnych nápadov.

            Mrg. Silvia Jochman

          • Babky, mamky, mamičky!

          • Dnes patrí naša láska a pozornosť len a len Vám! Buďte zdravé, usmievavé, vážené a objímané! A to nielen v dnešnú nedeľu! My, dcérky a synovia VI.A a VI.B triedy, sme si na Deň matiek pripravili pre Vás drobné prekvapenie, prijmite ho, prosím, s láskou ako vyznanie!

             

            Mgr. Ingrid Ledvinská, PaedDr. Marcela Bundová

          • Mamička, mamka, mamulienka moja.

          • Usilovné včeličky si pripravili pre svoje maminky ku Dňu matiek farebné priania spolu s diplomom pre najskvelejšiu maminu. Keďže je len jedna, tak sa snažili z celého srdca. Nielenže vyfarbili, vystrihli ale aj napísali a nie hocijako ale krasopisne a bez chybičky. Tak sa pozrite ako výborne všetko zvládli.

            Triedna učiteľka: Silvia Jochman

          • Moje záľuby

          • Siedmaci sa vo voľnom čase venujú rôznym aktivitám. Zatvorené kiná a obchody nahradili knihy, bicykle, či dokonca traktor :) Ako sa vyhnúť nude? Pozrite si vo videách.

            Mgr. Zuzana Harhovská

             

          • Hýbeme sa netradične

          • Netradičné hodiny  telesnej a športovej výchovy  sa vo štvrtých ročníkoch využívajú aj na rytmické cvičenia. Keď sme si jednoduchú riekanku preložili  do posunkovej reči tak nám bolo veselo. Skúste uhádnuť, ktorú riekanku sa nám podarilo takto zacvičiť.

            Uč.TSV  : Mgr.K.Proschingerová

          • Ako sa učíme hrou  v ŠKD

          • Keď  vonku prší, čas strávený v školskom klube detí si  žiaci 3.A krátia aj konštruovaním lego strojov. Správne poskladať kolieska a vyrobiť jednoduchý prevod je už pre nich hračka. Aj tieto aktivity im pomáhajú  pri rozvoji technického myslenia a jemnej motoriky.

            Mgr. K.Proschingerová,

          • Randevú s pani spisovateľkou

          • Sú autori, ktorých meno a tvorba objavená v učebniciach literatúry nie je pre žiakov veľkou neznámou. Martuška Hlušíková je jednou z nich. Naši šiestaci nielen čítajú jej skvelé prózy, niektorí sa s ňou stretli aj naživo, keď v novembri 2018 potešila osobnou návštevou našu Pionierku. V snahe prekvapiť všetkých a odpovedať na zvedavé otázky zrelých čitateľov VI.B triedy prijala výzvu a odpovedala nám na ne prostredníctvom zvukovej nahrávky.  Randevú so skvelou spisovateľkou, príjemnou dámou s iskrivým úsmevom a zamatovým hlasom sme tak privítali s úprimnou radosťou. Deti boli očarené, a ak ste zvedaví, čo sa dozvedeli, smelo vkročte do jej čarovnej komnaty! 

             

            PaedDr. Marcela Bundová