• Netradičná telesná výchova v 3.A

          • Hoci aktuálna situácia neumožňuje na hodinách telesnej výchovy klasické cvičenie, žiaci z 3.A triedy si precvičili hravou formou motoriku, koncentráciu, rýchlosť aj rytmiku. S. Ambrúžová

          • Keď nám na angličtine chutí....

          • Šiestaci zo VI.B sa zahrali na šéfkuchárov, doma navarili a upiekli svoje obľúbené jedlá, receptíky napísali po anglicky a spoločne sme vytvorili online kuchársku knihu. Inšpirujte sa, vyskúšajte a ochutnajte nejakú dobrôtku! Viac si môžete pozrieť z prác našich žiakov na stránke školy v projekte Orange "Moderne a tvorivo online"

            PaedDr. Andrea Kerekešová

            KLIK

            Moderne a tvorivo

          • Biologická olympiáda kategória E

          • Dňa 8. 4. 2021 sa uskutočnilo okresné kolo biologickej olympiády kategória E - Rastliny agrocenóz (polí, lúk a pasienkov) - odbornosť botanika a zoológia. Okresné kolo olympiády z biológie sa uskutočnilo online formou.

            Výsledky - Botanika:

            2.miesto - Viktória Catheryn Dobrovolská – VII.B

            3.miesto – Paulína Čipčalová - VII.B

            Výsledky – Zoológia:

            2. miesto – Lucas Poľak – VIII.A

            5. miesto – Hanka koreňová - VII.A

             

            Všetkým zúčastneným žiakom patrí veľká pochvala a Lucasovi a Viky držíme palce na krajskom kole.

            Mgr. Viera Podolinská

          • Európsky kvíz o peniazoch

          •  

            Európsky kvíz o peniazoch je súťaž zameraná na zlepšenie finančnej gramotnosti 13 až 15-ročných žiakov. Slovenské národné kolo organizuje Slovenská banková asociácia v spolupráci s Nadáciou pre deti Slovenska. V tomto roku bola realizovaná ako súťaž jednotlivcov, súťažilo sa online na platforme Kahoot!.

            Národné kolo súťaže sa v tomto školskom roku uskutočnilo 25. marca. Naša žiačka Martina Černická z IX.C triedy sa v konkurencii vyše 700 hráčmi umiestnila na vynikajúcom 21.mieste.

            Priamo z Martinkiných slov citujem: „Áno, podarilo sa mi zapojiť sa a všetko išlo dobre... Jednu otázku som mala nesprávne a v jednej som si nevšimla, že mohlo byť viac možností, tak bola neúplná... Viac otázok bolo matematických, premeny českých korún na eurá, na úroky v banke, koľko týždňov treba odkladať na nejakú vec... akcie - čo je s nimi po 5 rokoch... otázky na bezpečnosť na internete, čo robiť ak príde mail z banky ... aké výdaje môžeme obmedziť ... do kedy môžem zrušiť online nákup ...“

            Bravó, Martina! Verím, že tvoj úspech inšpiruje aj ostatných.

            RNDr. Jana Koreňová

             

          • Amatérska fotografická tvorba 2021

          • Nádejní fotografi z našej školy sa zapojili do súťaže amatérskej fotografickej tvorby AMFO 2021. 1. miesto v regionálnom kole získala Martina Černická z 9.C. Víťazke blahoželáme a držíme prsty v krajskom kole súťaže. 

            Online výstavu víťazných prác si môžete pozrieť vo videu.

            Mgr. Zuzana Harhovská

          • Základné pokyny k nástupu žiakov 1. stupňa na vyučovanie od 12.4.2021

          • Základné pokyny k nástupu žiakov 1. stupňa na vyučovanie od 12.4.2021

            PODMIENKY NÁSTUPU ŽIAKOV 1. STUPŇA NA VYUČOVANIE

            Podmienkou nástupu žiaka na prezenčné vyučovanie je negatívny test /nie starší ako 7 dní / aspoň jedného zákonného zástupcu žijúceho v spoločnej domácnosti a vyplnené Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti - tlacivo. Žiaci prvého stupňa sa netestujú, aj keď presiahli vek 10 rokov.

            Vyplnené a podpísané Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti žiak odovzdá triednej učiteľke hneď pri vstupe do školy, alebo elektronicky cez Edupage najneskôr deň pred nástupom do školy.

            Vstup do školy s vykonaním ranného filtra /meranie teploty a dezinfekcia rúk/ je povolený hlavným vchodom A a B /v čase od 7.00 – 7:45 hod./ nasledovne:

            Vchod A - hlavný vchod:                                    1.A, 1.C, 2.A, 2.B, 4.A, 4.B                 

            Vchod B - vedľajší vchod /pri bufete/:               1.B, 2.C, 3.A, 3.B, 3.C, 4.C, 4.D      

            V prípade, ak zákonný zástupca žiaka neabsolvuje testovanie a z tohto dôvodu sa jeho dieťa nebude zúčastňovať prezenčného vyučovania, tak v zmysle manuálu MŠVVaŠ:

            1.  škola eviduje neprítomnosť žiaka ako ospravedlnenú absenciu,

            2. zákonný zástupca žiaka je povinný zabezpečiť kontakt so školou ohľadne vzdelávania svojho dieťaťa, ktoré bude prebiehať formou zadávania úloh ako je obvyklé pri chorobe dieťaťa. Ak tak neurobí v priebehu 5 dní školského vyučovania, je to považované za zanedbávanie povinnej školskej dochádzky a škola bude kontaktovať ÚPSVAR SR s hlásením o jej zanedbávaní,

            3. ak neprítomnosť na prezenčnom vyučovaní bude dlhšia ako 15 vyučovacích dní a rodič nezabezpečí kontakt so školou podľa bodu 2, žiak môže byť komisionálne preskúšaný z učiva daného ročníka,

            4. zákonný zástupca nemá nárok na tzv. „pandemickú OČR“.

                

            ORGANIZÁCIA VYUČOVANIA A PRAVIDLÁ SPRÁVANIA SA ŽIAKA V ŠKOLE

            Žiak počas celého vyučovania používa čisté, denne vydezinfikované, prípadne jednorazové rúško. Náhradné rúško má žiak vo svojej taške. Žiak sa po príchode do školy prezúva a prezlieka v šatni. Žiaci 1. stupňa postupujú podľa riadneho rozvrhu.

            Prevádzka ŠKD je od 7.00 do 16.00. Žiaci z ŠKD odchádzajú v prípade priaznivého počasia zo školského dvora v doprovode zákonného zástupcu. V prípade nepriaznivého počasia zákonný zástupca kontaktuje telefonicky vychovávateľku  a žiak sám opúšťa budovu školy cez bežne používaný hlavný vchod A.

            STRAVOVANIE V ŠJ

            Časový rozpis stravovania sa prispôsobí rozvrhu na 1. stupni. V školskej jedálni žiaci obedujú podľa pokynov vedúcej ŠJ a vyučujúcich. Všetci žiaci 1.- 4. ročníka sú na stravu prihlásení automaticky. Žiakov, ktorí sa prezenčného vyučovania nezúčastnia, odhlasuje zákonný zástupca elektronicky, prípadne telefonicky najneskôr do 8.00 hod.

            PLNÉ ZNENIE POKYNOV NA NÁVRAT ŽIAKOV 1. STUPŇA NA PREZENČNÉ VYUČOVANIE - klik tu: pokyny_od_12.4.2021-cele.pdf

          • Veľká noc & Happy Easter

          • Ešte sme si pre Vás pripravili posledný príspevok k Veľkej noci, v ktorom sa predvedú žiaci 2.A a 2.B. Projekt z angličtiny zvládli na výbornú a vytvorili krásne pozdravy na tému Happy Easter, ktoré spracovala pani učiteľka Al-Seroriová. 

            Ďalej nám svoje práce predvedú tretiaci a štvrtáci s pani učiteľkou Lengyelovou, ktorí si okrem pozdravov pripravili aj básničku. 

             

            Veľká noc k nám prišla zas,.

            nech je radosť v každom z nás.

            Informatika nás baví,

            buďte prosím všetci zdraví.

            Veselé veľkonočné sviatky.

             

          • Zápis do 1. ročníka

          • Vážení rodičia budúcich prváčikov...

            Oznamujeme Vám, že zápis do I. ročníka základnej školy bude prebiehať 

            od 7. – 9. apríla 2021 v čase od 7:30 - 16:00 hod. v budove školy.

            Iný termín zápisu (najneskôr však 30.4.2021) je možný po telefonickom dohovore

            s riaditeľkou školy na telefónnom čísle 0918 348 975.

            Prihlášku môžete vyplniť aj elektronicky – kliknutím na nasledujúci odkaz (dostupné od 1.4.2021): prihláška

            Všetky informácie k zápisu do 1. ročníka - klik INFO K ZÁPISU

          • Veľkonočné pohľadnice

          • "Mladí" informatici zo IV. B triedy vytvorili pekné veľkonočné pohľadnice. Myslím, že potešia tak oko, ako aj srdce pred najkrajším sviatkom jari - Veľkou nocou.

            Krásnu a pokojnú Veľkú noc všetkým prajú

            štvrtáci + J. Hudáčková

          • Veľkonočné prianie

          • Duch veľkonočných sviatkov je spojený s láskou a nádejou...

            Nech veľkonočná atmosféra značí nový začiatok spolu s prebúdzajúcou sa prírodou.

            Prajeme Vám radostne prežitie veľkonočných sviatkov.

            Nech váš dom je plný pokoja, stôl hýri hojnosťou a srdcia blízkych sú   naplnené láskou a porozumením.

             

            praje kolektív ZŠ, Pionierov 1, Rožňava

          • Z tvorby žiakov III.A

          • Blížia sa Veľkonočné sviatky, na ktoré sa tešia aj deti z III.A triedy. Aj keď tie tohtoročné nebudú také, ako po minulé roky, deti sa na ne pripravujú a vyrábajú pekné veľkonočné dekorácie, ktorými potešia svojich blízkych a  skrášlia si svoje domovy.

            Mgr. Janka Polomská

          • Sviatky jari zavítali

          • ..aj do nášho školského online časopisu! Nie je to veru prvoaprílový  vTIP,  ale záplava skvelých jarných a veľkonočných TIPov, ako si užiť toto nádherné ročné obdobie. Opäť sa dozviete mnoho noviniek zo sveta showbizu, techniky, kultúry či športu. Leitmotívom čísla bude jar a jej najväčšie sviatky spracované cez optiku našich šikovných redaktorov i fotografov. Prekvapením budú tri zaujímavé rozhovory a nebude chýbať ani nežná poézia či hitparáda. Ďakujeme pani učiteľkám anglického jazyka, že opäť prispeli prácami svojich šikovných žiakov. Veríme, že každý vášnivý čitateľ nášho časopisu si príde na svoje! PIF vám zo srdca želá príjemný oddych počas prázdnin a sviežu, v zdraví prežitú Veľkú noc!

                                                                                                              PK SJL   

            Nové číslo školského časopisu nájdete tu: casopis

             

                                              

             

          • Hodina literatúry NEtradične

          • Na sklonku marca, MESIACA KNIHY, potešila žiakov našej školy na besede pani spisovateľka Petra Nagyová-Džerengová. Na online hodine literatúry predstavila siedmakom svoju literárnu tvorbu pre deti i pre dospelých, zaviedla ich do tajov zrodu príbehu, ale poodhalila aj mnoho zaujímavostí z osobného a rodinného života. Sme veľmi radi, že si na nás našla čas a onedlho sa na škole budeme môcť potešiť aj jej poslednou knižkou pre deti – Hanka a Adam a veríme, že raz ju privítame aj osobne!  Načerpať inšpiráciu však môžete ihneď z krátkeho videa. Ďakujeme za virtuálnu návštevu, pani Petra! Cítili sme sa vo vašej spoločnosti veľmi dobre!

                                                                Mgr. Martina Potočná, PaedDr. Marcela Bundová

          • Tvoriví štvrtáci

          • Žiaci zo 4.D triedy si aj popri online vzdelávaniu našli čas na tvorenie. Skladali, strihali, lepili a tak jar privítali peknými prácami z papiera, vlny aj plodov z prírody. Niektoré práce sú naozaj "chutné"!

            J. Hudáčeková

          • Ako sa naša Cila cítila zle a neskôr sa celkom uzdravila

          • Ako sa naša Cila cítila zle a neskôr sa celkom uzdravila

            Naša Cila v Šlabikári ochorela, cítila sa zle, tak sme ju liečili, my, prváci. Uvarili sme citrónový čajík s cukrom, cibuľový liečik, cesnakovú hrianku. Nezabudli sme ani na C vitamín.

            Hneď sa cítila cukríkovo, napísala si úlohy na hlásku c, vypočítala príklady, nakreslila obrázky v prvouke a prešla sa v lesíku s deťmi, kde našla živé a neživé prírodniny, dokonca aj rôzne podoby vody.

            Jáááj, uzdravila sa naša Cilka, dobre sme ju liečili. Aj sa naučila, že zdravie je najdôležitejšie a musíme si ho chrániť.

            Ahoj Cila, zdraví Ťa I.A trieda:

            Mgr. S. Jochman

             

          • Milí rodičia predškolákov!

          • Súčasná pandemická situácia nám momentálne nedovoľuje, aby sme sa stretli naživo v priestoroch našej školy. Poďte sa preto s nami prejsť našimi priestormi aspoň prostredníctvom tohto videa. Nazrite s nami tam, kde vaše detičky budú môcť tráviť svoje školské dni od septembra, ak sa ich rozhodnete zapísať do našej školy. Budeme radi, keď sa stanete súčasťou našej školy.

          • Great Job David!

          • Blahoželáme Dávidovi Feješovi z VIII.A ku nádhernému štvrtému miestu v celoštátnom kole Olympiády z anglického jazyka! Great Job David! We are proud of you!

          • Úsmev prosím

          • Je to už rok, čo žijeme čudný smutno-zvláštny život. Bojíme sa o zdravie svoje i svojich najbližších. Nestretávame priateľov, príbuzných. Odkladáme rodinné oslavy, stretnutia s priateľmi, meníme prázdninové plány. Zakrývame si tvár rúškami, chýba nám objatie či obyčajný úsmev. Úsmev – najkrajší dar, ktorý si môžeme navzájom darovať. Láskavý prejav srdca, ktorý má magický účinok. Poteší, rozveselí, podporí, upokojí, pohladí, pomôže, ochráni, povzbudí.  A tak sme sa my, smejkovia z II.C rozhodli, že vám ten zázrak zvaný úsmev, darujeme. Priateľom,  rodičom, babkám, dedkom, učiteľom, učiteľkám, spolužiakom, spolužiačkam, ujom i tetám, známym i neznámym, veľkým i malým. Darujeme vám ten najkrajší úsmev na svete. Ten, ktorý svieti na detskej tvári. Úprimný, radostný, spontánny, čarovný, rozkošný, trošku štrbavý.

             

            Mgr. E. Jergová

          • Dôležitý oznam- 1. stupeň

          • Koniec dištančného vzdelávania na 1. stupni ZŠ a ponuka testovania.

            Vážení rodičia

            Vzhľadom k zlepšujúcej sa epidemiologickej situácii Vám oznamujeme, že 7. apríla 2021 plánujeme ukončiť dištančnú výučbu vašich detí a návrat späť k prezenčnej výučbe (v škole).

            Podmienkou bude negatívny výsledok testu jedného z rodičov nie staršieho ako 7 dní.

            Touto cestou Vám zároveň ponúkame možnosť otestovať sa 6. apríla.2021 v priestoroch našej školy. V prípade negatívneho testu Vám zároveň odpadne povinnosť predkladať výsledok testu pri nástupe do školy. Výnimku z testovania majú rodičia, ktorí sú už v lehote 2 týždňov po druhom očkovaní.

            Výnimku majú aj tí, ktorí obdržali od svojho lekára potvrdenie o prekonaní ochorenia a sú nasledujúce 3 mesiace oslobodení od povinnosti testovania.

            Preto Vás prosíme o vyjadrenie svojho záujmu o otestovanie v škole

            Svoj záujem, resp. nezáujem o testovanie vyjadrite v dotazníku (do 26. marca 2021), ktorý je dostupný po prihlásení sa rodičovským kontom na našej stránke v časti prihlasovanie, alebo v aplikácii edupage, tiež v časti prihlasovanie. V prípade, že máte problém s rodičovským kontom, kontaktujte školu mailom: admin@zspionierka.sk