• Projekt „Učíme sa s LISOU – učíme sa radi“

          • Projekt „Učíme sa s LISOU – učíme sa radi“

             

            Na hodinách anglického jazyka sa snažíme, aby bolo vzdelávanie pre našich žiakov zábavnejšie a atraktívnejšie, a preto využívame revolučnú technológiu pre výučbu jazykov, ktorá je založená na aktívnej komunikácii so zariadením Amazon Alexa 5. generácie  rozpoznávajúcim ľudskú reč. Ukážku z hodiny ANJ si môžete pozrieť tu VIDEO .

            Táto aktivita sa uskutočnila vďaka podpore Nadačného fondu Magenta Life spravovaného Karpatskou nadáciou.

            Ing. Ingrid Hajdúková – koordinátorka projektu

          • eTwinning – Keys to Wellbeing 🤩

          • ✅Pohyb a relaxovanie patrí k zdravému životnému štýlu, výbornými relaxačnými cvičeniami sú jóga a strečing. Kamaráti z Čiech a Talianska nám pripravili výzvy a my sme ich s radosťou splnili. 😎🤩

            PaedDr. Andrea Kerekešová

          • Mladí matičiari v IX.B

          • Aké je poslanie Matice slovenskej, jej história, symboly či významné osobnosti, ktoré stáli pri jej zrode, to sú len zlomky z informácií, z ktorých mohli žiaci načerpať nové vedomosti. Tie im sprostredkovali dievčatá, mladé matičiarky, študentky gymnázia,  Jessica Breznenová, naša bývalá žiačka a Tamara Lukáčová. Tí najbystrejší si odniesli i sladkú odmenu. Za príjemné naštartovanie stredajšieho dňa úprimne ďakujeme.

            Mgr. I.Ledvinská

          • Náš prvý projekt 😎

          • ✅✅Po úspešnom zvládnutí témy – Spoločenstvo hmyzu sme začali skúmať, pátrať, zbierať informácie o maličkých, ale usilovných tvoroch žijúcich v mraveniskách. Čítali sme encyklopédie, pozerali videá, hľadali na internete. Našli sme množstvo zaujímavostí, ktoré sme spracovali v pekných farebných, lepených, kreslených aj 3D projektoch. Veľa sme sa naučili, pomohli nám i rodičia a tu je výsledok našej práce. 😍

            Lezie mravček z mraveniska,

            pesničku si takú píska:

            Ja som mravček, malý len

            v mravenisku bývať chcem. 😎

            Včielky z II.C

            Mgr. E.Jergová

          • Zááápis

          • Ahoj milí kamaráti,

            neváhajte čas sa kráti.

            V pondelok vás čakáme,

            už sa na vás tešíme. 😍

          • Naši skvelí chemici na okresnom kole 🤩🤩

          • ✅Dňa 30. marca sa v priestoroch našej školy uskutočnilo okresné kolo chemickej olympiády žiakov základných škôl a príslušných ročníkov osemročného gymnázia. Naši skvelí chemici z IX.B si veľmi dobre poradili s teoretickými aj praktickými úlohami.

            Výsledky:😍😎👩‍🔬👨‍🔬

            1. miesto Hanka Koreňová

            2. miesto Ondrej Gibas

            4. miesto Matúš Farkašovský

            Srdečne blahoželáme! Ste skvelí! Ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy a budeme držať palce na krajskom kole!✅

            Ing. Renáta Turicová

          • ✅Olympijský odznak všestrannosti(OLOV)

          • ✅Olympijský odznak všestrannosti(OLOV) je dobrovoľný národný športový projekt Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) určený pre žiakov II. stupňa na všetkých základných školách. 🪀🏐🏒🏋️‍♀️🤸‍♂️⛹️‍♀️⛹️

            Našim učiteľom TSV sa podarilo realizovať základné testovanie pohybových schopností a najúspešnejší žiaci reprezentovali našu školu na krajskej súťaži v Košiciach 28.3.2023. Organizátori im pripravili prekážkovú dráhu, na ktorej dokazovali svoje zručnosti. Súťaže sa zúčastnilo 37 družstiev z Košického kraja. ⚽️🏀

            Aj keď sa našim žiakom nepodarilo prebojovať do finále, užili si deň plný pohybu a mali možnosť stretnúť aj naše olympioničky Danku a Janku Velďákové. Za reprezentáciu školy im ďakujeme. ✅🤩😎

            uč.TSV Klaudia Proschingerová

          • Kozmický strážca🤩

          • ✅Na fyzikálnom krúžku máme 2/3 výpravy za poznaním fenoménu VZDUCH už za sebou. Náplňou posledného stretnutia bola téma súvisiaca s kozmickým odpadom, ktorý si okolo Zeme zhromažďuje ľudstvo. Čo je kozmický odpad? Prečo je nebezpečný? Je potrebné ho monitorovať? Ako sa ho zbaviť? Nech sa páči, nakuknite ku nám na krúžok...✅

            RNDr. Jana Koreňová

          • MARCOVÁVÝZVA - Ukáž svoju fľašu ✅

          • 💧💦Piť musíme všetci. Bez vody človek prežije iba pár dní. Ale potrebujeme k pitiu rôzne plastové poháre, fľaše či slamky? Na Slovensku sa ročne predá asi miliarda PET fliaš, pričom ich doba rozkladu je až 500 rokov.

            Pri príležitosti Svetového dňa recyklácie - 18. marec a Svetového dňa vody - 22. marec, sme sa aj my zapojili do výzvy a ukázali svoje obľúbené a opakovane použiteľné fľaše na nápoje. 💧💦

            🤩Piataci si taktiež pripravili a prezentovali krásne modely kolobehu vody v prírode a spolu sme si na hodine prečítali aj životný príbeh fľaše PETky Betky, vysvetlili z čoho a ako sa vyrába a zostavili jej fotoalbum. Žiaci VII.B triedy zase porovnávali vybrané druhy nápojových obalov (tetrapak, plastová fľaša, sklenená fľaša, plechovka) a následne diskutovali na otázky: Aký druh obalu by ste si teraz zvolili pre svoj nápoj? Ktorý je najekologickejší a prečo?

            Ďakujeme všetkým, ktorí sa do výzvy zapojili. 😎

          • Dotácia na stravu od 1.5.2023.

          • Upresnenie: prihlášku na obed vytlačia a donesú len tí, ktorí ešte sa nestravujú a od 1.5.2023 by sa chceli. 

             

            Vážení rodičia, v súvislosti so zmenou školského stravovania od 1.5.2023 (obedy zdarma pre všetky deti) je pre Vás pripravená v module Žiadosti / Vyhlásenia,  Návratka pre rodičov k žiadosti o poskytnutie dotácie na stravu (podpora výchovy k stravovacím návykom dieťaťa).

            Návratku viete vyplniť podobne ako vyhlásenie o bezpríznakovosti, výberom položky Žiadosť o dotáciu-NÁVRATKA, ale len z rodičovského konta.

            Žiadosť vypĺňajú všetci, ktorí sa už stravujú, alebo sa od 1.5.2023 budú chcieť stravovať. 

            Tí, ktorí sa od 1.5.2023 budú chcieť stravovať musia okrem návratky vyplniť aj prihlášku do školskej jedálne, ktorá je dostupná tu: prihlaska_na_obedy.rtf   alebo pdf: prihlaska_na_obedy.pdf Prihlášku je potrebné doručiť do školskej jedálne. 

            Upozorňujeme, že dotácia sa vzťahuje na stravnú jednotku, ktorá je vo výške 1,5€ ( I.stupeň) a 1,7€ (II.stupeň), ale nevzťahuje sa na režijné náklady, ktoré sú 5€ mesačne a je ich potrebné uhrádzať.

             

            Návratku a prihlášku je potrebné vyplniť do 17.4.2023.

            V prípade, ak máte technický problém, resp. nemáte rodičovské konto, napíšte na admin@zspionierka.sk a spoločne to vyriešime .

            V prípade, ak máte otázky na školskú jedáleň- tel. číslo: 058/ 734 54 81

            Ako vyplním žiadosť - klik na dokument, alebo obrázky nižšie: navod_na_podanie_ziadosti

             

          • Rodičia čítajú deťom 🤩

          • Náš malý projekt Rodičia čítajú deťom má veľký úspech. Ďakujeme všetkým rodičom ktorí medzi nás prišli a tešíme sa na ďalšie zaujímavé príbehy, rozprávky a skvele strávenú hodinu. 📚📚😍

            Žiaci II.B a pani učiteľka Panyková

          • Hviezdoslavov Kubín- 69. ročník - okresné kolo 🤩

          • ✅V priestoroch rožňavskej Radnice sa uskutočnila okresná súťaž v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. Prestížna súťaž s postupom do Michaloviec privítala i našich víťazov školského kola, a tak Deň učiteľov, 28.marec, sa stal i metaforicky dňom prezentácie ich práce s nadanými deťmi.

            😍Všetkým patrí veľké poďakovanie za dôstojnú reprezentáciu školy.

            Výsledky:

            I. kat. 2. miesto: Filip Hudaček - IV.C,

            II. kat. 2. miesto: Simona Olšavská - V.B, 3.miesto: Sebastian Pakes - VI.D,

            III. kat. 2. miesto: Klaudia Gereová - VIII.B, 2. miesto: Simona Dienesová - VII.C.

            Srdečne blahoželáme.😍

            Mgr. I. Ledvinská

          • Svetový deň poézie

          • Darček

            ... v podobe veršov o rodnej zemi venovali pri príležitosti Svetového dňa poézie svojim priaznivcom pedagógovia II. stupňa našej PIONIERKY. Pokochajte sa krásou umeleckého slova a človečenstvom, ktoré vám úprimne zdieľame vo videu. J

             

          • Deň učiteľov

          • Milí učitelia. 🤩

            Želám Vám, 

            aby učenie bolo pre vás výzvou, 

            radosť hnacím motorom,

            tvorivosť krídlami a škola hrou,

            ktorá Vás bude ešte dlho baviť.

             

          • Číta celá škola📚📖

          • ✅Čítanie nás baví. Vytvára priestor pre tvorivosť, pomáha utvárať hodnoty a rozlišovať dobro a zlo, rozvíja reč a rozširuje slovnú zásobu.

            Stále je to len málo z toho, čo čítanie skutočne dokáže. A práve preto sme sa rozhodli dňa 21.3. 2023 zorganizovať v našej škole Čitateľský maratón. Do čítania sa zapojili všetky triedy prvého i druhého stupňa.

            📌Čítali sme nepretržite od 8:00 do 13:20 hod. Prečítali sme rozprávky, príbehy zo života detí, povesti, básne, rečňovanky, úryvky z románov a iné. Spolu sme prečítali takmer 350 strán. Skvelý výkon.

            Dočítania, priatelia...😎🤩😍

            Mgr. I. Ledvinská, Mgr. E. Jergová